torsdag 9. mai 2013

Enghauk, Montagu´s Harrier, Circus pygargus

"Enghauken" i Kjerkevika 6.mai er tydeligvis ikke en "A-4 hauk", irriterer meg over den dårlige bildekvaliteten, +1,33 i overeksponering var ikke nok overeksponering, jeg var egentlig opptatt med årets første buskskvetter da hauken dukket opp og fikk ikke tid til å justere kamera til riktig motlysfotografering,
trodde på.gr.av antall fingrer at det dreide seg om en myrhauk og kjørte ikke etter for bedre fotografering før 5 minutter senere etter å ha kikket litt i boka, kjørte da innover dalen mot Madland men fant ikke fuglen igjen.
Første mandag i måneden er Rockequiz-kveld i Stavanger og var nær ved å komme forseint, kom hjem igjen i 11-12 tiden og la fuglen inn på artsobservasjoner som myrhauk og valgte kjapt ut et bilde som dokumentasjon uten å sjekke noe videre, fikk bare 4 timers søvn før en ny arbeidsdag ropte, fikk et lite hint av Morten K på formiddagen om at myrhauk-bildet på artsobs. muligens kunne være en enghauk.
Jeg har litt erfaring med enghauk fra ferieturerene i Spania de siste åra men var på ingen måte forberedt på å få en i heimkommunen, slike skjeldenheter pleier og dukke opp på jærkysten.
I ettertid er det vel fort gjort og si at denne fuglen hadde enghauk-lignende fjærende flygestil, men med ei kråke i hælende ville nok en myrhauk også hatt fjærende manøvrering, så foruten om det så har jeg bare disse dårlige dok.-bildene og ty til for identifisering, fuglen har blitt gjenstand for diskutering på artsobservasjoner så her er alle 13 bildene + en fotomontasje av enghauker fra Spania.
2 kommentarer:

Øivind Egeland sa...

Hei! Vil gratulere deg med et spennende funn fra Gjesdal, det er godt at noen bruker kikkert i innlandet også. Kanskje irriterende med en enghauk som ikke framstår som klokkerein, på den andre siden er det svært få rovfugler i omløp som får selveste Dick F. til å heve på øyenbrynene. Godt jobba :-)

Øivind Egeland sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.